Příběh jako z románu

Jak jsme našli na Avenue de Champagne vinařství Paul-Etienne Saint Germaine

Procházeli jsme se po Avenue de Champagne mezi rezidencemi vinařských domů, jak to obvykle děláme, když nám v Épernay zbyde trochu volného času. Épernay je příjemné městečko. Stejně jako jeho rival Remeš si nárokuje být hlavním městem Champagne. A Avenue de Champagne je prestižní adresa, na které sídlí řada velkých vinařských domů.

Tenhle příběh se opravdu stal a osoby v něm nejsou smyšlené. V Éperney se nejde procházet, aniž byste nedostali chuť na sklenku šampaňského. Obvykle nekončí u jedné. S touto chutí na jazyku jsme na hlavní třídě doslova narazili na ceduli nabízející ochutnávku. Tak jsme vstoupili do ráje manželů Lagneauových.

Návštěva u manželů Lagneauových

Při první sklence šampaňského Tradition, které je typu Blanc de Blancs a tedy je vyrobeno ze 100% Chardonnay, jsme začali naslouchat příběhu, který zní jako z pohádky. Lagneauovi se do vily přestěhovali teprve týden před naší návštěvou. Splnili si tím sen bydlet na prestižní adrese na Avenue de Champagne.

Druhá sklenka šampaňského, Charme, což je cuvée z odrůd Pinot Noir (pocházející z nejlepších oblastí Montaigne de Reims) a Chardonnay (z oblasti Côte de Blancs), nám vyprávěla příběh o dalším snu, vyrobit si vlastní šampaňské. Jean-Michel pracoval dlouhá léta pro velká vinařství a prodával jim úrodu ze svých vinic. Ale mít své vlastní šampaňské, to je něco úplně jiného.

 

Při třetí sklence Exception (Blanc de Noir, konkrétně 100% Pinot Noir) jsme se dozvěděli, že šampaňské, které pijeme, je prvním ročníkem, které Lagneauovi nabízejí. A první šampaňské, to je jako mít prvního potomka.

Degustace pokračovala vyprávěním o názvu vinařství, který odráží životní příběh. K tomu posloužila sklenka Divine Saint Germaine, skvostná směs Pinot Noir a Chardonnay. Paul-Etienne Saint Germain, pocta svým dětem Pauline a Etiennovi a pařížské čtvrti Saint Germain, která Agnès a Jean-Michela svedla dohromady.

Jsme rádi, že patříme mezi partnery vinařství Paul-Etienne Saint Germaine a že vám můžeme nabídnout jejich šampaňská, abyste si je mohli užít stejně jako hosté prestižních restaurací v Paříži, Deauville, Cannes, Saint-Tropez, Miami, New Yorku a na dalších místech světa.

A o to více jsme potěšeni, že Agnès a Jean-Michel Lagneau představili svá šampaňská ve dnech 23.-25.3.2017 v Praze osobně.

paul-etienne-saint-germaine-1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*