Popis
Víno pochází z oblasti Côte Chalonnaise, která se nachází v jižní části Burgundska. Vinice se nacházejí v okolí vesnice Givry. Převážně hlinito křídové podloží vzniklo zvětráváním Jurských vápenců.
Hrozny se sklízejí ručně do malých bedýnek. Po pečlivém vytřídění jsou odstopkovány. Následné kvašení probíhá částečně ve velkých dřevěných sudech a částečně v nerezových tancích po dobu 3-4 týdnů. Zrání vína probíhá v dřevěných sudech po dobu 18 měsíců.
Plná a dobře vyvážená chuť červeného ovoce, víno má plnější tělo. Skvěle doplní grilovaného tuňáka, teriny (králík, vepřové maso, atd …), moussaku, telecí játra, bourguignon , tatarský biftek, pečené telecí maso, telecí kotletu, salát z kachních prsou a pečenou perličku
Víno podávejte 16-17°C,
V dobrých podmínkách vydrží v láhvi 8-10 let.
libor –
„Příjemné ovocné aroma i chuť. Víno je spíše lehké a svěží. Příjemný Pinot Noir.“