Popis
Hrozny pro toto víno jsou pečlivě vybírány z celé oblasti Burgundského vinohradu, převážně z Cote d´Or, Chalonnais a Maconnais.
Sklizeň probíhá ručně do malých bedýnek. Lisování je jemné s následnou fermentací částečně v dubových sudech a částečně v nerezu. Zrání probíhá na jemných kalech minimálně po dobu 15 měsíců.
Aroma je elegantní, svěží s tóny ovoce a bílých květů. V chuti se objeví ovoce s lehounkým tónem dubového sudu. Víno je dobře strukturované a pěkně se pije.
Doporučené párování – míchané zeleninové saláty, ryby a mořské plody, sushi. tatarák z lososa, gratinovaná zelenina, šneci po Burgundsku, žabí stehýnka s petrželkou, kozí sýry.
Doporučená teplota podávání 10-12°C
Doporučená doba uložení 5 let
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.