Popis
Specifický terroir vinic Chablis formuje chuť a charakter místních vín. Vinice osázené odrůdou Chardonnay s klasifikací Premier nebo Grand Cru se rozkládají na 856 ha. Celkově je v Chablis 40 vinic klasifikovaných jako Premier Cru. Na etiketě však název většiny z nich nenajdete, neboť apelační předpis povoluje užívání 17 jmen, která tyto menší vinice zastřešují – Fourchaume je jedním z nich. Vinice jsou na na vápencovém podloží, což spolu se specifickým klimatem – chladné zimy, pozdní jarní mrazíky a horká léta – vytváří nezaměnitelný charakter vín Chablis.
Hrozny jsou sklízeny ručně a po šetrném vylisování část moštu kvasí v dřevěných sudech o objemu 406 litrů a část v nerezových tancích. Zrání probíhá v nerezových tancích po dobu 13-15 měsíců.
Doporučené párování – míchané zeleninové saláty, mořské plody, sushis, grilované bílé ryby, lobster, bouillabaisse (bujabéza), grilované kuře, šneci po burgundsku,
Doporučená teplota podávání – 12-14°C
Doba uložení – až 10 let
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.